Salget af rosévin, øl og is eksploderer i denne sommer
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Generelt Af
Da årets sommer kom til Danmark 7. maj 2018, fik kammerjunkbagerne meget travlt.

"De har stadig travlt," fortæller Lars Aarup, analysechef i Coop, der er landets største detailvirksomhed, og som driver butikker som Irma, Kvickly og Fakta.

De danske forbrugere har pga. den varme og solrige sommer skiftet forbrugsadfærden ud, og det kan tydeligt måles på salget af en række forskellige varer.

"Vores kunders forbrug af vin er nogenlunde det samme, men det svinge fra rødvin og over i rosé- og hvidvin. Rosévin sælger her i varmen mere end dobbelt så meget som normalt. Det er steget med 230 pct.," siger Lars Aarup og forklarer, at det er målt i forhold til ugen før, varmen satte ind.

Vi drikker i forvejen meget øl

"Forbruget af øl og vand er steget med ca. 8 pct. Vi drikker i forvejen forholdsvis meget til hverdag, så det er meget stor volumen," siger han.

I Coop-butikkerne er der også særdeles god omsætning i vandmelon, is og grillpølser.

"Måden, man kan se, om det er en god sommer i supermarkedet, er, hvis den kummefryser, hvor der før lå frosne supper med kød- og melboller, nu er fyldt med pind- og literis. Eller hvis der er kørt kvartpaller med rosévin ind i det kølig frugt og grønt område," siger analysechefen.

Og en varm og solrig sommer er ikke bare et højt ønske i store dele af befolkningen, detailhandlen slikker sig også om munden over de høje temperaturer.

"En varm sommer er af flere årsager god for detailhandlen i Danmark. Vi er mere ude, vi hygger mere med vennerne, og så spiser og drikker vi generelt mere. Når sommeren er så god, er der samtidig færre, der flygter ud af landet på ferie. Vi bliver mere hjemme, og det kan helt klart mærkes i detailhandlen," siger han og tilføjer, at det er for tidligt at fortælle om, hvordan det tager sig ud på bundlinjen.

"Men sidste sommer var en møgsommer."


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Thomas Borgen: Derfor har vi ansat ny compliance-chef fra Deutsche Bank

NGO efter hvidvaskskandale: Nej tak til Danske Banks "almisser"

Mærsk Tankers på vej med skibe til nyt kinesisk tank-rederi

Svensk biotekfirma brager op efter opjustering

Vestager: Rekordstor milliardbøde til Google er ikke politisk motiveret

Bestillingstrick straffes: Taxaer opgiver at køre ud til hoteller

Analytiker: Danske Bank-aktiens store kursfald kan skyldes usikkert aktietilbagekøb

Postnords omsætning stiger 5 pct: Taber 650 mio på driften

Krisen i medikomillionærs livsværk fortsætter: Nyt massivt milliontab