Ny seed-fond med 100 mio kr: Anders Holch Povlsen satser på iværksættere
Foto: H. C. Jacobsen
Generelt Af
Danmarks mest velhavende person, ejeren af Bestseller-koncernen og meget mere, Anders Holch Povlsen, satser nu millioner på at hjælpe helt unge virksomheder.

Via sit investeringsselskab Heartland går han sammen med Novi Innovation i forskerparken i Aalborg og etablerer en ny seed-fond, Investo Capital.

Den risikovillige seed-fond får en startkapital på 100 mio. kr. og skal give  lovende iværksættervirksomheder inden for teknologi generelt og teknologi rettet mod velfærds- og sundhedssektoren - tech og wellfare-tech - en ny og attraktiv mulighed for at tiltrække vækstkapital.

Heartland har i første omgang skudt 50 mio. kr. ind i fonden, og det samme har Novi Innovation, men parterne er åbne over for en second closing, hvor yderligere investorer kan komme med ombord.

"Vi føler os meget trygge ved den måde, som ledelsen i Novi Innovation arbejder på, og derfor har vi ikke tøvet med at gå ind med halvdelen af startkapitalen i Investo Capital," siger Lise Kaae, adm. direktør i Heartland A/S, der har hovedsæde i Aarhus.

Lise Kaae har i en årrække arbejdet tæt sammen med Novi Innovations adm.  direktør Henrik Lundum.

"Vi har etableret Investo Capital sammen med Heartland, fordi vi mener, der er et hul i markedet for seed-investeringer i nystartede iværksættervirksomheder, i perioden fra de er helt små, til de når en størrelse, hvor de store kapitalfonde typisk går ind. Derfor er det nu vores opgave at identificere de iværksættervirksomheder, som vi tror mest på, og som deler vores værdigrundlag," siger Henrik Lundum.

Også set fra formandsstolen i Novi Ejendomsfond, der er hovedaktionær i Novi Innovation, er borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen begejstret over udsigten til endnu en kapitalkilde, der kan komme nogle af de mest ambitiøse og innovative iværksætter-virksomheder i Nordjylland og resten af landet til gode.

"Novi indtager i forvejen en central position i krydsfeltet mellem erhvervslivet og forskningen i Nordjylland. Dermed lever vi op til vores formål om at understøtte etableringen og udviklingen af it- og teknologivirksomheder i regionen," siger han. 

Udover Bestseller har Anders Holch Povlsen investeret i store internationale onlinegiganter som Asos og Zalando, men også i en række mindre virksomheder - dog ikke helt på seed-stadiet.


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kærestepar bag innovativ skjortesucces: Vores startup kommer før vores forhold

Kærestepar bag innovativ skjortesucces: Vores startup kommer før vores forhold

Salget af sommerhuse halter efter sidste år - er du klar til at købe et?

Amerikanske aktier ryster Trumps trusler af sig

Myndighederne var advaret på forhånd om uforståelige taxapriser

EU har mange spørgsmål til Theresa Mays nye brexitplan

Trump sendte europæiske aktier i bakgear

Lundbeck og Coloplast holdt C25 fri af Trump-trussel - aktier i plus

Santa Fe nu dårligste aktie på børsen i år af samtlige aktier