Anklager: Biologiske spor og bestialsk Google-søgning belaster Peter Madsen i ubådssag
Anklager Jakob Buch-Jepsen ankommer til byretten hvor retssagen mod Peter Madsen indledes i Københavns Byret på Nytorv, torsdag den 8. marts 2018. Peter Madsen er tiltalt for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall på sin ubåd og parteret liget.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018
Generelt Af
Specialanklager Jakob Buch-Jepsen fremlægger torsdag helt nye oplysninger i sagen mod ubådsbyggeren Peter Madsen, som er anklaget for at have begået et seksuelt drab på den svenske journalist Kim Wall.

Det drejer sig blandt andet om de tekniske undersøgelser af Kim Walls torso, som blev foretaget, efter at torsoen blev fundet den 21. august. Også tekniske undersøgelser af andre spor fra ubåden bliver lagt frem.

Der er ikke spor af dna fra Peter Madsen på eller i torsoen, fortæller Buch-Jepsen.

- Men der er fundet spor af sædvæske i de underbukser, som blev sikret fra Peter Madsen efter anholdelsen.

De oplysninger kan være vigtige, netop fordi drabet ifølge anklagemyndigheden har haft et seksuelt motiv. Det seksuelle overgreb består dog ikke af samleje eller lignende, men i en voldsom mishandling af Kim Walls underliv.

Planlagt eller ej?

Peter Madsen er anklaget for under en sejlads i ubåden "UC3 Nautilus" efter "forudgående planlægning", som det hedder i anklageskriftet, at have mishandlet Kim Wall seksuelt og for efterfølgende at have dræbt hende.

Et andet biologisk spor fra sagen er en blodplet, som Peter Madsen havde på næsen, da han blev bragt ind til en såkaldt personundersøgelse på Retsmedicinsk Institut efter anholdelsen 10. august.

Det blod har vist sigt at stamme fra Kim Wall. Den oplysning har dog allerede været fremme offentligt, idet det blev fremlagt under et tidligere retsmøde.

Jakob Buch-Jepsen fremlægger onsdag også oplysninger om den sav, som Peter Madsen brugte, da han parterede Kim Walls lig. Der er tale om en fukssvans med orange greb.

Netop sådan en sav havde Madsen normalt til at hænge i sit værksted. Den hang der, så sent som fem timer før Madsen og Wall stævnede ud fra Refshaleøen.

Der er optagelser fra et filmhold, som filmede fra Madsens værksted den dag. Og på et andet billede fra værkstedet - et billede fra 10. april - ser man også den orange sav hænge på væggen.

Søgte på halsoverskæring

Peter Madsen søgte på sin telefon sig frem til video med halsoverskæring af kvinde, samme dag som han mødtes med Kim Wall, fortæller specialanklager Jakob Buch-Jepsen torsdag i Københavns Byret.

Politiet har tidligere meldt ud, at hverken Peter Madsens eller Kim Walls telefoner er fundet under efterforskningen, men alligevel har man haft mulighed for at granske Madsens adfærd på mobilen.

- Det er lykkedes for politiet at genskabe en sikkerhedskopi af Peter Madsens iPhone frem til klokken 08.23 den 10. august. Altså 10 timer inden han havde korrespondance med Kim Wall, og 19 timer inden han og Wall sejlede ud fra Refshaleøen, fortæller Buch-Jepsen.

Ifølge anklageren har Peter Madsen fundet frem til videoen ved at søge på ordene "beheaded" (halshugget), "girl" (pige) og "argony" (formentlig skulle der være søgt på "agony", som betyder lidelse).

/ritzau/Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Børsen kaprer kendt cheføkonom og chef i Statsministeriet

Corydon: Børsen skal ind til kernen i jagten på flere kunder og øget toplinje

Dansk reaktion på global handelskrig: C25 åbner med et fald på 1,2 pct

Investeringsrådgiver: Hold krudtet tørt - det kan blive værre før det bliver godt igen

Løkke: Der kommer danske modtræk mod Rusland

Stor velsmag på cottagen i Klampenborg

Anne Marie Vessel Schlüter: "Det handler ikke om alder"

Dansk delebilskoncept ruller ud verdens hovedstad for elbiler

Novo Nordisk får godkendt guldhåb i Japan