Anklager: Biologiske spor og bestialsk Google-søgning belaster Peter Madsen i ubådssag
Anklager Jakob Buch-Jepsen ankommer til byretten hvor retssagen mod Peter Madsen indledes i Københavns Byret på Nytorv, torsdag den 8. marts 2018. Peter Madsen er tiltalt for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall på sin ubåd og parteret liget.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018
Generelt Af
Specialanklager Jakob Buch-Jepsen fremlægger torsdag helt nye oplysninger i sagen mod ubådsbyggeren Peter Madsen, som er anklaget for at have begået et seksuelt drab på den svenske journalist Kim Wall.

Det drejer sig blandt andet om de tekniske undersøgelser af Kim Walls torso, som blev foretaget, efter at torsoen blev fundet den 21. august. Også tekniske undersøgelser af andre spor fra ubåden bliver lagt frem.

Der er ikke spor af dna fra Peter Madsen på eller i torsoen, fortæller Buch-Jepsen.

- Men der er fundet spor af sædvæske i de underbukser, som blev sikret fra Peter Madsen efter anholdelsen.

De oplysninger kan være vigtige, netop fordi drabet ifølge anklagemyndigheden har haft et seksuelt motiv. Det seksuelle overgreb består dog ikke af samleje eller lignende, men i en voldsom mishandling af Kim Walls underliv.

Planlagt eller ej?

Peter Madsen er anklaget for under en sejlads i ubåden "UC3 Nautilus" efter "forudgående planlægning", som det hedder i anklageskriftet, at have mishandlet Kim Wall seksuelt og for efterfølgende at have dræbt hende.

Et andet biologisk spor fra sagen er en blodplet, som Peter Madsen havde på næsen, da han blev bragt ind til en såkaldt personundersøgelse på Retsmedicinsk Institut efter anholdelsen 10. august.

Det blod har vist sigt at stamme fra Kim Wall. Den oplysning har dog allerede været fremme offentligt, idet det blev fremlagt under et tidligere retsmøde.

Jakob Buch-Jepsen fremlægger onsdag også oplysninger om den sav, som Peter Madsen brugte, da han parterede Kim Walls lig. Der er tale om en fukssvans med orange greb.

Netop sådan en sav havde Madsen normalt til at hænge i sit værksted. Den hang der, så sent som fem timer før Madsen og Wall stævnede ud fra Refshaleøen.

Der er optagelser fra et filmhold, som filmede fra Madsens værksted den dag. Og på et andet billede fra værkstedet - et billede fra 10. april - ser man også den orange sav hænge på væggen.

Søgte på halsoverskæring

Peter Madsen søgte på sin telefon sig frem til video med halsoverskæring af kvinde, samme dag som han mødtes med Kim Wall, fortæller specialanklager Jakob Buch-Jepsen torsdag i Københavns Byret.

Politiet har tidligere meldt ud, at hverken Peter Madsens eller Kim Walls telefoner er fundet under efterforskningen, men alligevel har man haft mulighed for at granske Madsens adfærd på mobilen.

- Det er lykkedes for politiet at genskabe en sikkerhedskopi af Peter Madsens iPhone frem til klokken 08.23 den 10. august. Altså 10 timer inden han havde korrespondance med Kim Wall, og 19 timer inden han og Wall sejlede ud fra Refshaleøen, fortæller Buch-Jepsen.

Ifølge anklageren har Peter Madsen fundet frem til videoen ved at søge på ordene "beheaded" (halshugget), "girl" (pige) og "argony" (formentlig skulle der være søgt på "agony", som betyder lidelse).

/ritzau/


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Her er indholdet af Mette Bocks medie-ultimatum: Netflix skal investere i dansk indhold

Jyske Bank sender ny investor-robot i kamp mod Danske Banks June - og bliver en tand dyrere

Nets køber polsk e-betalingsselskab for 73 mio. euro

Unge sætter pengene i mursten: Tre grunde til de gør, som de gør

Investeringsstrateg: Vores kærlighed til bankaktier er vokset

Velux i polsk retssag: "Det har da været ubehageligt at opleve, hvor langt en konkurrent har været klar til at gå, for at hænge Velux ud"

Nasdaq-direktør: Sådan vil det gå de nye selskaber på børsen

Topchef: Jeg ville ikke ønske at blive valgt på en kvindekvote

Nordea: Svensk fagforbund skifter bank efter hovedsædeflytning til Finland