Generelt Af
Bitcoin-"miners" valfarter til Island for at få del i landets billige termiske energi. På det seneste er antallet af datacentre, som betjener kryptovalutaer, steget dramatisk.

Det skriver Dagens Industri.

- Hvis alle projekterne bliver til virkelighed, så har vi ikke tilstrækkeligt med strøm, siger Johann Snorri Sigurgbergsson, ansvarlig for forretningsudvikling i det islandske energiselskab HS Orka, til BBC.

Ifølge HS Orkas beregninger bruger datacentrene omkring 840 GW. Til sammenligning ligger alle Islands husstandes årlige energiforbrug på omkring 700 GW.

- Vi ser nu en eksponentiel vækst i datacentrenes energiforbrug, lyder vurderingen fra Johann Snorri Sigurgbergsson til den britiske nyhedsstation.

Bitcoin-"minedrift" er en proces, hvor transaktioner bliver optegnet i en hovedbog, der også kaldes en blockchain, som tjener til at bekræfte en given transaktion til et helt neværk af blokke. Dermed kan teknologien skelne mellem gyldige og ugyldige transaktioner.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


Johan Bülow: "Der skal altså nosser til for at rejse alene til Dubai med 12 kasser lakrids"

Kunderne køber mere, når kunstig intelligens står bag - Agillic sætter skub i salget

Aktier: Positiv stemning ser ud til at løfte danske aktier

Hvidvasksager vokser markant

Weekend: Kunst du kan kravle i, fodboldfest på Plænen og gadefest i Aarhus

Opsigtsvækkende udmelding: "Markedet underminerer regering i Italien"

Udsigt til aktiestigninger - Simcorp kan få endnu et hop op

Nye børsselskaber falder ofte i pris et år efter noteringen

Investeringsstrateg: Sådan skal du investere når olien koster 80 dollar