Generelt Af
Bitcoin-"miners" valfarter til Island for at få del i landets billige termiske energi. På det seneste er antallet af datacentre, som betjener kryptovalutaer, steget dramatisk.

Det skriver Dagens Industri.

- Hvis alle projekterne bliver til virkelighed, så har vi ikke tilstrækkeligt med strøm, siger Johann Snorri Sigurgbergsson, ansvarlig for forretningsudvikling i det islandske energiselskab HS Orka, til BBC.

Ifølge HS Orkas beregninger bruger datacentrene omkring 840 GW. Til sammenligning ligger alle Islands husstandes årlige energiforbrug på omkring 700 GW.

- Vi ser nu en eksponentiel vækst i datacentrenes energiforbrug, lyder vurderingen fra Johann Snorri Sigurgbergsson til den britiske nyhedsstation.

Bitcoin-"minedrift" er en proces, hvor transaktioner bliver optegnet i en hovedbog, der også kaldes en blockchain, som tjener til at bekræfte en given transaktion til et helt neværk af blokke. Dermed kan teknologien skelne mellem gyldige og ugyldige transaktioner.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Amerikansk gigant angriber Vestas og Siemens: Ansætter dansker til at kapre markedsandele

Overrasket topchef: 2300 ansatte og ingen HR-afdeling

Fogh i spidsen for spionage-anklaget bank

Senioranalytiker trods stigende renter og røde markeder: Grundlaget for aktieoptur er solidt

Det skriver medierne: Kåre Schultz har det bedste brand blandt topchefer

Analytiker efter Genmabs 2018-melding: "Det vil ikke undre mig, hvis aktien stiger 5 pct"

Trump vil fjerne våbenfri zoner og bevæbne lærere i USA

Mens du sov: Aktiefald i både USA og Asien - men stigninger til tech-aktier

Løkke til Trump: Lyt til den amerikanske ungdom