Vigtigt og beroligende rente-signal fra Yellen
Foto: Scanpix
Generelt Af
"Et vigtigt og beroligende signal." Det er kommentaren fra  direktør og partner i Formuepleje Henrik Franck til, at renten i USA her til aften blev hævet med et kvart procentpoint. Fed-chef Janet Yellen signalerer samtidig, at renteforhøjelserne fortsætter i det nye år.

"Renteforhøjelsen er præcis som stort set alle i markedet havde regnet med, og det vidner om en amerikansk centralbank, der er meget interesseret i at bevare det stabile økonomiske opsving, vi er i gang med ved hverken at stramme for meget eller lade pengepolitikken være for løs," siger Henrik Franck, direktør og partner i Formuepleje.

Samtidig hæfter han sig ved, at Federal Reserve for 2018 signalerer, at man vil fortsætte den nuværende kurs og hæve renten i små step. Det betyder også, at man ikke skal forvente nogen større ændring trods udskiftningen på centralbankens chefpost, hvor Janet Yellen træder tilbage til fordel for Jerome Powell, der overtager tøjlerne i Fed til februar.

"Det er et vigtigt og beroligende signal, at man vil gøre det i et fornuftigt tempo. Det kan være med til at opretholde det i forvejen meget langvarige opsving, vi er i gang med. Vi forventer ligesom før, at Fed fortsætter den nuværende pengepolitik. Det betyder formentlig tre mindre rentestigninger i 2018," siger Henrik Franck, som dog absolut ikke udelukker, at det kan blive aggressivt end det, så næste år vil byde på fire rentestigninger:

"Hvis Donald Trump får sin skattereform igennem med store skattelettelser, kan man godt forestille sig, at Fed vil trække i den anden retning og føre en strammere pengepolitik, når der samtidig kommer de planlagte finanspolitiske stimuli fra USA's regerings side. Man vil gå langt for at undgå at blive fanget med en overophedet økonomi," siger Henrik Franck.

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Happy Helper fik kurshug efter børsdebut

Bagmandspolitiet: "Det er tydeligt, at Johan Schlüter dækker over en ubehagelig sandhed"

C25 på vej mod stærk torsdag med Ørsted i toppen - få analysen her

Lars Ellehave dropper Norge og bliver ny chef for danske velhaverkunder

Ingen ministre kendte tallet: Her er prisen på VLAKs energiudspil

Sådan undgår du at blive snydt med sæsonleasing

Skår i glæden til Happy Helper på første børsdag: Aktien nede med 13 pct

Per Hansen: Derfor falder Happy Helper med 12,5 pct. på sin første dag

It-kæmpe på rov i Danmark: Køber dansk konsulenthus