Vigtigt og beroligende rente-signal fra Yellen
Foto: Scanpix
Generelt Af
"Et vigtigt og beroligende signal." Det er kommentaren fra  direktør og partner i Formuepleje Henrik Franck til, at renten i USA her til aften blev hævet med et kvart procentpoint. Fed-chef Janet Yellen signalerer samtidig, at renteforhøjelserne fortsætter i det nye år.

"Renteforhøjelsen er præcis som stort set alle i markedet havde regnet med, og det vidner om en amerikansk centralbank, der er meget interesseret i at bevare det stabile økonomiske opsving, vi er i gang med ved hverken at stramme for meget eller lade pengepolitikken være for løs," siger Henrik Franck, direktør og partner i Formuepleje.

Samtidig hæfter han sig ved, at Federal Reserve for 2018 signalerer, at man vil fortsætte den nuværende kurs og hæve renten i små step. Det betyder også, at man ikke skal forvente nogen større ændring trods udskiftningen på centralbankens chefpost, hvor Janet Yellen træder tilbage til fordel for Jerome Powell, der overtager tøjlerne i Fed til februar.

"Det er et vigtigt og beroligende signal, at man vil gøre det i et fornuftigt tempo. Det kan være med til at opretholde det i forvejen meget langvarige opsving, vi er i gang med. Vi forventer ligesom før, at Fed fortsætter den nuværende pengepolitik. Det betyder formentlig tre mindre rentestigninger i 2018," siger Henrik Franck, som dog absolut ikke udelukker, at det kan blive aggressivt end det, så næste år vil byde på fire rentestigninger:

"Hvis Donald Trump får sin skattereform igennem med store skattelettelser, kan man godt forestille sig, at Fed vil trække i den anden retning og føre en strammere pengepolitik, når der samtidig kommer de planlagte finanspolitiske stimuli fra USA's regerings side. Man vil gå langt for at undgå at blive fanget med en overophedet økonomi," siger Henrik Franck.

Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nordea-boss om nyt aktiekøb i svensk kapitalforvalter: Vi vil se flere opkøb og partnerskaber

UBS: Danske Bank er den mest attraktive investering blandt nordiske banker

De ældre er jobmarkedets vindere: "Vi ansætter folk over 55 år, fordi det er det bedste"

Aktiestatus: Tæsk og stigninger til Pandora og storbankerne

Casper Christensen har skiftet komik og natklub ud: "Jeg er blevet veganer, mediterer og helliger mig nu familien"

Analytiker efter Pandoras prishug: "Nu får vi den reelle udvikling at se"

Handelskrigen har udløst kæmpe lussing til kinesiske aktier - amerikanske aktier er blevet strøget med hårene, men hvad nu?

Sydbank: Nordea rykker tættere på en opjustering

Nordea har tjent 14 mia kr på seks måneder