Storlandbrug styrker toppen før børsnotering
Axzon producerer langt over 1 mio. slagtesvin årligt og har eget slagteri og fødevareforædling
Foto: Henning Bagger/Scanpix
Generelt Af
Storlandbruget Axzon med hovedsæde i København og produktion i Polen, Ukraine og Rusland styrker sin bestyrelse før den børsnotering, som ventes i det nye år.

Det erfarne bestyrelsesmedlem Helle Okholm er netop blevet valgt ind i bestyrelsen for milliardforretningen, der i år ventes at omsætte for op mod 1,8 mia. kr. og lave en driftsindtjening (ebitda) på en lille halv mia. kr.

Helle Okholm, der tidligere var statsautoriseret revisor og også bl. a.har været økonomidirektør i Foss A/S og Bluegarden Holding A/S, sidder i dag desuden i bestyrelsen for Jeudan, Basisbank og Lokaltog A/S.

Hun er eksternt bestyrelsesmedlem nummer to i selskabet, der i sommer valgte adm. direktør i C. W. Obel A/S Anders Chr. Obel som formand. Han har siddet i Axzons bestyrelse i fire år.

Resten af bestyrelsen i Axzon er landmænd. Selskabet, som gennem flere år har arbejdet hen mod en børsnotering for at få større likviditet i aktien, ejes af danske landmænd samt koncernchef Tom Axelgaard.

Børsnotering har været et ønske i ejerkredsen i flere år, dels fordi mange af ejerne har været med i mange år og er blevet grå i toppen, dels fordi landmænd i Danmark er blandt verdens mest forgældede og derfor kan have brug for likviditet.

Noteringen er skubbet flere gange på grund af finanskrise og de ikke altid lige stabile forhold i især Ukraine og Rusland.

Axzon har også gearet op med Hans Henrik Pedersen som ny økonomidirektør. Han har tidligere været hos Falck og Carnegie.

En obligation, som i foråret sikrede Axzon 135 mio. kr. til afvikling af gæld, er iøvrigt netop blevet noteret på Nasdaq i København.


Tag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bandekrig skadede Nørrebros boligmarked - men nu tror mæglerne på fremgang

Zuckerbergs forsømte forår (som gør alle med en mediekonto nervøs)

Buffett advarer: Priserne er blevet for høje

Dansk EQT-boss efter ny kapital: "Det gør os stolte, at vi nyder den tillid fra danske investorer"

Olm Ferrari med V8-motor og 720 hk

Kommunernes topforhandler tror fortsat på aftale med ansatte

SUV-test: VW T-Roc møder solid Subaru og overraskende Opel

Plenti-direktør hjælper med lancering af mobilselskab for dimser

DK Company-ejer i chok efter søgsmål: "Jeg troede vi var midt i en forhandling"