Generelt Af
IG Metall, der er Tysklands største fagforening, kræver en lønstigning på 6 pct. ved de næste overenskomstforhandlinger.

Det skriver The Independent.

Ud over stigninger i lønnen vil fagforeningen, der repræsenterer 3,9 mio. tyske metalarbejdere, have mere fleksible arbejdstider for natholdsarbejdere og nybagte forældre.

Den tyske industrisektor oplever i øjeblikket solid vækst, og det samme gør Tysklands økonomi, der er Europas største. Derfor er det ifølge IG Metalls formand, Joerg Hofmann, kun retfærdigt, at de tyske arbejdere også får en bid af vækstkagen.

- Der er ingen grund til at holde igen, siger han til The Independent.

Kravet om lavere arbejdstid for visse grupper er tidligere blevet afvist af arbejdsgiverorganisationen Gesamtmetall, der frygter, at det vil lede til mangel på faglærte metalarbejdere.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


USA: Wall Street fortsatte i store fald

Ekspert: Facebook har fået for meget magt

Kinesere storkøber danske koteletter på nettet

Kongressen kalder Zuckerberg til møde om Facebook-skandale

Tidligere TDC-topchef skal ind bestyrelsen hos Højgaard-selskaber

Ekspert: Facebook har fået for meget magt

Dommere stopper Boeings kamp for danske papirer om kampfly

Udenlandsk stat har hacket danske universiteter

13 organisationer i åbent brev: Stop lov om dna-register