Her er ti skarpe fra kansler Merkel
Angela Merkel på plakaten ved siden af ærkemodstanderen, Martin Schulz, på dagen for afgørelsen.
Foto: Scanpix
Generelt Af ,
Over 61 millioner tyskere har søndag mulighed for at pege på, hvem der skal lede Tyskland de næste fire år.

Forbundskansler Angela Merkel står til genvalg, efter en månedlang valgkamp, der blandt andet har bud på kommentarer til en række punkter. Nedenfor et pluk af udtalelser, der skulle overbevise de mange vælgere:

Om dieselskandalen:

"Der er sket store fejl, som rammer tilliden til bilindustrien. Bilindustrien må nu gøre den fejl god igen, og samtidig gøre klar til fremtiden med autonom bilkørsel, elbiler og digitalisering."

Om skattelettelser:

"Ingen får højere skatter de næste fire år. For små og mellemstore indkomster skal skatten lettes med i alt 15 mia. euro, fordi vi kan se, at fagfolk med blot et par overarbejdstimer skal betale topskat. Det har aldrig været meningen."

Om Nordkorea:

"For mig og for hele regeringen findes der kun en diplomatisk og fredelig løsning på den her konflikt. Alt andet vil kun føre til en endnu større ulykke."

Læs også: Merkel: "Dette valg er ikke afgjort"


Om flygtningekrisen:


"Jeg kan sige klart, at et år som 2015 ikke kan og ikke vil gentage sig. Det kan jeg sige, fordi vi dengang ikke var klar over den nødsituation folk var i. Vi passede ikke godt nok på - både i Tyskland, i Europa og verden rundt."

Om Rusland
:
"Jeg vil gerne igen have god forbindelse til Rusland. Men det kræver en accept af grænserne, der blev lagt fast efter 2. Verdenskrig."

Om globalisering:

"Vi er et land der har profiteret meget af globaliseringen. Eksporten og mange arbejdspladser afhænger af at andre vil købe vores produkter. Det er den gode side af globaliseringen."

Om EU:

"Vi har mange diskussioner om EU. Men vi har brug for fællesskabet uanset om det handler om udveksling af informationer i kampen mod terror eller økonomisk samarbejde."

Om valgdagen:

"Hvis man lytter rundt får man indtryk af, at alt allerede er afgjort. Men nej - dette valg er ikke afgjort. Det vil komme an på hver enkelte stemme."

Om valgkampen:

"Vi lever i urolige tider. Der er ikke brug for eksperimenter. Vi har brug for stabilitet. Vi har brug for sikkerhed. Og vi ved at midten i tysk politik har meget stor styrke."

Om vælgerne:


"Jeg vil gerne fortsætte fire år mere i dette fantastiske job som forbundskansler. Men jeg har brug for jeres støtte."


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Helle Ib: Selskabsskat er trukket ind på regeringens udlignings-bord

Store cigarer og firbenede tidsmaskiner i det vestlige Cuba

Fra Ringsted til Shanghai: Kineserne storkøber danske koteletter, mørbrad og pølser på nettet

De amerikanske aktier slutter ugen som den værste i to år: "Der er adskillige ting i gang lige nu, og ingen af dem er gode"

Sticks'n'sushi vil have os til at drikke mere sake: Børsen tog til prøvesmagning

Donald Trumps straftold har skabt massive aktiefald. Er handelskrigen skudt i gang?

Facebook-aktien er usikker som aldrig før: "Jeg ville absolut ikke købe den i denne shitstorm"

Ekspert: Facebook har fået for meget magt

USA: Wall Street fortsatte i store fald