Her er ti skarpe fra kansler Merkel
Angela Merkel på plakaten ved siden af ærkemodstanderen, Martin Schulz, på dagen for afgørelsen.
Foto: Scanpix
Generelt Af ,
Over 61 millioner tyskere har søndag mulighed for at pege på, hvem der skal lede Tyskland de næste fire år.

Forbundskansler Angela Merkel står til genvalg, efter en månedlang valgkamp, der blandt andet har bud på kommentarer til en række punkter. Nedenfor et pluk af udtalelser, der skulle overbevise de mange vælgere:

Om dieselskandalen:

"Der er sket store fejl, som rammer tilliden til bilindustrien. Bilindustrien må nu gøre den fejl god igen, og samtidig gøre klar til fremtiden med autonom bilkørsel, elbiler og digitalisering."

Om skattelettelser:

"Ingen får højere skatter de næste fire år. For små og mellemstore indkomster skal skatten lettes med i alt 15 mia. euro, fordi vi kan se, at fagfolk med blot et par overarbejdstimer skal betale topskat. Det har aldrig været meningen."

Om Nordkorea:

"For mig og for hele regeringen findes der kun en diplomatisk og fredelig løsning på den her konflikt. Alt andet vil kun føre til en endnu større ulykke."

Læs også: Merkel: "Dette valg er ikke afgjort"


Om flygtningekrisen:


"Jeg kan sige klart, at et år som 2015 ikke kan og ikke vil gentage sig. Det kan jeg sige, fordi vi dengang ikke var klar over den nødsituation folk var i. Vi passede ikke godt nok på - både i Tyskland, i Europa og verden rundt."

Om Rusland
:
"Jeg vil gerne igen have god forbindelse til Rusland. Men det kræver en accept af grænserne, der blev lagt fast efter 2. Verdenskrig."

Om globalisering:

"Vi er et land der har profiteret meget af globaliseringen. Eksporten og mange arbejdspladser afhænger af at andre vil købe vores produkter. Det er den gode side af globaliseringen."

Om EU:

"Vi har mange diskussioner om EU. Men vi har brug for fællesskabet uanset om det handler om udveksling af informationer i kampen mod terror eller økonomisk samarbejde."

Om valgdagen:

"Hvis man lytter rundt får man indtryk af, at alt allerede er afgjort. Men nej - dette valg er ikke afgjort. Det vil komme an på hver enkelte stemme."

Om valgkampen:

"Vi lever i urolige tider. Der er ikke brug for eksperimenter. Vi har brug for stabilitet. Vi har brug for sikkerhed. Og vi ved at midten i tysk politik har meget stor styrke."

Om vælgerne:


"Jeg vil gerne fortsætte fire år mere i dette fantastiske job som forbundskansler. Men jeg har brug for jeres støtte."
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Efter store tab: Topchef forlader Lars Larsen-selskab - og Larsen stopper selv som formand

Fagboss nedtoner risiko for storkonflikt: KL bevæger sig på lønkrav

Nordea lancerer lån med mulighed for afdragsfrihed i op til 30 år

Landsretten dømmer modsat byretten: 20 dages betinget fængsel til politifolk for at tage bestikkelse fra Karsten Ree

Medie: Femern-projektet er ramt af endnu en forsinkelse

Zuckerberg solgte Facebook-aktier for milliarder op til stor data-skandale

Aktier: Novo og Vestas trækker ned i negativt C25

Fingerprint fortsætter ned for tredje dag i træk - nu skal der ordrer ind, siger Helge Larsen

Manglende hænder dræber iværksætter-optimismen: "Det er en trussel mod Danmark som iværksætternation"