Kendt advokat går solo efter 23 år
Foto: Scanpix/Nils Meilvang/arkiv
Generelt Af
Den højt profilerede forsvarsadvokat Advokat Michael Juul Eriksen har besluttet at forlade advokatfirmaet TVC Advokater, hvor han har arbejdet i 23 år. En række andre advokater gør det samme i forbindelse med lukning af advokatfirmaets store strafferetsafdeling.

Michael Juul Eriksen har været en af de drivende kræfter i firmaet og har været med til at opbygge den store afdeling for straffesager.

"I forbindelse med min bog har jeg haft mulighed for at gøre status, og nu bliver jeg selvstændig," siger Michael Juul Eriksen fredag.

Dermed hentyder han til, at Politikens Forlag for nylig udgav bogen "Forsvar", hvor den 47-årige advokat gør status over mange af de sager, der har gjort ham kendt i offentligheden.

I disse dage repræsenterer han Shuaib Khan, der skal være indpiskeren i banden Loyal To Familia, og som anklagemyndigheden kræver udvist. Og i Svendborg forsvarer han aktuelt den ene af de to mænd, der anklages for at have skudt en fængselsfunktionær ved fængslet i Nyborg.

Tidligere har han blandt andet forsvaret sygeplejersken Christina Aistrup Hansen, der forsøgte at dræbe patienter, Brian Sandberg, Said Mansour, Yahya Hassan, Nicklas Bendtner og mange andre.

Michael Juul Eriksen, der stammer fra Nordjylland, bliver skilt fra TVC Advokatfirma med virkning fra 1. april.

"Jeg vil få mere tid med klienterne," siger Michael Juul Eriksen om begrundelsen.

TVC Advokatfirma dropper den store afdeling for straffesager. Også Troels Lind Pedersen, Anders Schønnemann, Mads Kramme, Mads Kjær Jensen og Jan Schneider siger farvel.

"Beslutningen er truffet i bedste orden og uden uoverensstemmelser og bygger alene på en konstatering af, at strafferet som forretningsområde på en række punkter adskiller sig fra øvrige forretningsområder", hedder det i en pressemeddelelse fra firmaet.

På det seneste har firmaet været præget af nogen uro. For nylig forlod Henrik Dupont Jørgensen, der var chef for firmaets straffesagsafdeling i København, firmaet.

Og i sommer besluttede firmaet at skille sig af med partneren Erbil Kaya, da det kom frem, at politiet har sigtet ham for bedrageri i forbindelse med hans arbejde som forsvarer.

/ritzau/

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tyggegummi-familie satser stort på cannabis

Du kan lige nå det - følg disse otte tip til at spare skat inden nytår

Nyt år - ny topchef: Novo-aktien i 30 pct. optur i 2017

Børsen mener: Selvfølgelig er der råd til skattelettelser . lad os nu få den skattereform

Dansk blockchain-komet får kæmpe rygstød af milliardstore fonde

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Direktør i Den Jyske Sparekasse: Vi får travlt ad Pommern til

Fullrate-rigmand skyder millioner i dansk startup

BMW M5 er stadig en bølle