Kendt advokat går solo efter 23 år
Foto: Scanpix/Nils Meilvang/arkiv
Generelt Af
Den højt profilerede forsvarsadvokat Advokat Michael Juul Eriksen har besluttet at forlade advokatfirmaet TVC Advokater, hvor han har arbejdet i 23 år. En række andre advokater gør det samme i forbindelse med lukning af advokatfirmaets store strafferetsafdeling.

Michael Juul Eriksen har været en af de drivende kræfter i firmaet og har været med til at opbygge den store afdeling for straffesager.

"I forbindelse med min bog har jeg haft mulighed for at gøre status, og nu bliver jeg selvstændig," siger Michael Juul Eriksen fredag.

Dermed hentyder han til, at Politikens Forlag for nylig udgav bogen "Forsvar", hvor den 47-årige advokat gør status over mange af de sager, der har gjort ham kendt i offentligheden.

I disse dage repræsenterer han Shuaib Khan, der skal være indpiskeren i banden Loyal To Familia, og som anklagemyndigheden kræver udvist. Og i Svendborg forsvarer han aktuelt den ene af de to mænd, der anklages for at have skudt en fængselsfunktionær ved fængslet i Nyborg.

Tidligere har han blandt andet forsvaret sygeplejersken Christina Aistrup Hansen, der forsøgte at dræbe patienter, Brian Sandberg, Said Mansour, Yahya Hassan, Nicklas Bendtner og mange andre.

Michael Juul Eriksen, der stammer fra Nordjylland, bliver skilt fra TVC Advokatfirma med virkning fra 1. april.

"Jeg vil få mere tid med klienterne," siger Michael Juul Eriksen om begrundelsen.

TVC Advokatfirma dropper den store afdeling for straffesager. Også Troels Lind Pedersen, Anders Schønnemann, Mads Kramme, Mads Kjær Jensen og Jan Schneider siger farvel.

"Beslutningen er truffet i bedste orden og uden uoverensstemmelser og bygger alene på en konstatering af, at strafferet som forretningsområde på en række punkter adskiller sig fra øvrige forretningsområder", hedder det i en pressemeddelelse fra firmaet.

På det seneste har firmaet været præget af nogen uro. For nylig forlod Henrik Dupont Jørgensen, der var chef for firmaets straffesagsafdeling i København, firmaet.

Og i sommer besluttede firmaet at skille sig af med partneren Erbil Kaya, da det kom frem, at politiet har sigtet ham for bedrageri i forbindelse med hans arbejde som forsvarer.

/ritzau/


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"Så ved man, at man er nødt til at lukke og slukke"

Boligejere går glip af gylden mulighed i sommervarmen

Kærestepar bag innovativ skjortesucces: Vores startup kommer før vores forhold

Bureaukratiske opgaver fik krimiforfatter Steffen Jacobsen til at forlade lægegerningen

Så mange fremvisninger kræver det at sælge et sommerhus eller en storbylejlighed

Tag en dukkert fra havnemolen - aftensolen rammer La Banchina sidst

Salget af sommerhuse halter efter sidste år - er du klar til at købe et?

Priserne på receptpligtig medicin er faldet markant

Raawii: "Vi skal være et kulturelt, humanistisk firma, men vi er ikke bange for profit. Det er jo ikke velgørenhed"