Generelt Af
Dansk Boldspil-Union (DBU) kommer ikke til at forhandle med Spillerforeningen på baggrund af det udspil, Spillerforeningen har sendt søndag morgen.

Det siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til Ritzau.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en henvendelse fra Spillerforeningen med et nyt udspil, men det forholder sig til meget få punkter og ikke hovedpunktet omkring arbejdsgiverdiskussionen.

- Vi kommer ikke til at forhandle igen på denne side af kampen på tirsdag, siger Jakob Høyer.

Han hentyder til kvindelandsholdets VM-kvalifikationskamp mod Ungarn. For at kunne sende landsholdet af sted til denne har DBU tilbudt en midlertidig aftale, der gælder for resten af måneden.

DBU havde sat lørdag klokken 13 som deadline for, at den nye aftale kunne forhandles på plads.

- En deadline er en deadline, og det er mærkeligt, at dette udspil kommer efter deadline, når det kunne være kommet fredag eller under forhandlingerne lørdag.

- Vi kan ikke begynde at forhandle igen, men spillerne må meget gerne skrive under på den midlertidige aftale, som vi har tilbudt, så vi kan spille den vigtige kamp på tirsdag, siger Høyer.

Underskriver landsholdsspillerne ikke DBU's forslag til en midlertidig aftale, som blandt andet omfatter en stigning på 60 procent i kamphonoraret fra 2500 kroner til 4000 kroner, kommer de ikke til at spille tirsdagens kamp.

Det giver en ny situation, hvor DBU skal tage stilling til, om man vil sende andre spillere til Ungarn eller måske melde afbud til kampen.

- Vi er i fuld gang med at arbejde på både plan B og C. Vi arbejder med flere scenarier, men jeg kan ikke sige i hvilken retning, siger Høyer.

Spørgsmål: Men spillerne til kampen skal skrives ind senest mandag?

- Det er sådan, jeg har forstået det på Uefa (Det Internationale Fodboldforbund, red.). Men der er også andre praktiske ting - fly blandt andet - der skal forberedes. Det er vi i fuld gang med, siger Høyer.

/ritzau/Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Helle Ib: Selskabsskat er trukket ind på regeringens udlignings-bord

Store cigarer og firbenede tidsmaskiner i det vestlige Cuba

Fra Ringsted til Shanghai: Kineserne storkøber danske koteletter, mørbrad og pølser på nettet

De amerikanske aktier slutter ugen som den værste i to år: "Der er adskillige ting i gang lige nu, og ingen af dem er gode"

Sticks'n'sushi vil have os til at drikke mere sake: Børsen tog til prøvesmagning

Donald Trumps straftold har skabt massive aktiefald. Er handelskrigen skudt i gang?

Facebook-aktien er usikker som aldrig før: "Jeg ville absolut ikke købe den i denne shitstorm"

Ekspert: Facebook har fået for meget magt

USA: Wall Street fortsatte i store fald