Medie: Minoritetsejere kritiserer Nordeas flytteplaner
Foto: Scanpix
Nordea-topboss indkalder minoritetsejere til hemmeligt møde om flytteplaner Nordeas adm. direktør Casper von Koskull holdt tirsdag et hemmeligt møde med en række svenske selskaber, der er aktieminoritetsejere i Nordea.

Nogle af de større minoritetsejere, heriblandt AMF, Swedbank, Robur og svenske pensionsfonde, er kritiske over for Nordeas beslutning om at flytte hovedkvarteret fra Sverige til Finland, skriver SvD Näringsliva.

Ifølge SvD Näringsliva lykkedes det ikke for Casper von Koskull, at overbevise de kritiske minoritetsejere om fornuften i at flytte til Helsingfors. En beslutning om at flytte hovedkvarteret skal have opbakning fra to tredjedele af aktionærerne.

Ved mødet skulle Casper von Koskull og Rodney Alfvén, Nordeas chef for investorrelationer, have gjort deres bedste for at overbevise kritikerne om, at det er den rigtige beslutning af flytte hovedkvarteret, men ifølge SvD Näringsliva var deltagerne i mødet ikke imponeret over argumenterne.

Kritikken af flytteplanerne handler om flere forhold.

Dels er der utilfredshed med, at Nordeas ledelse egenrådigt tager beslutningen, da aktionærerne skal høres i og Nordeas ledelse ikke egenrådigt kan træffe den beslutning uden af have opbakning fra aktionærerne.

Derudover mener kritikerne, at argumentet om at flytningen giver Nordea store besparelser ikke er tilstrækkeligt dokumenterede, og at de økonomiske beregninger som Nordeas ledelse har fremlagt som begrundelse ikke er tilstrækkelige til at kunne bruges som beslutningsgrundlag.

Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Helle Ib: Mikkelsen-exit er dårlig timing for Løkkes regering

"Vi har lavet en aftale, der er gensidig med Jens, hvor det er tid til, at han stopper"

Jens Klarskov efter fratrædelse: "Der sker mange mærkelige ting"

Ny finansdirektør i Mærsk: "De har brug for nogen der kan holde på pengene"

Brian Mikkelsen: Det her er et definitivt farvel til dansk politik

Analyse: Carolina Happe får travlt i Mærsk

Brian Mikkelsen dropper politik: Bliver ny topchef i Dansk Erhverv

Velhavende familier skyder formue i sneakersfirma: "De vokser over 250 pct. på toplinjen"

Det holder investeringsøkonomen øje med torsdag