Medie: Minoritetsejere kritiserer Nordeas flytteplaner
Foto: Scanpix
Nordea-topboss indkalder minoritetsejere til hemmeligt møde om flytteplaner Nordeas adm. direktør Casper von Koskull holdt tirsdag et hemmeligt møde med en række svenske selskaber, der er aktieminoritetsejere i Nordea.

Nogle af de større minoritetsejere, heriblandt AMF, Swedbank, Robur og svenske pensionsfonde, er kritiske over for Nordeas beslutning om at flytte hovedkvarteret fra Sverige til Finland, skriver SvD Näringsliva.

Ifølge SvD Näringsliva lykkedes det ikke for Casper von Koskull, at overbevise de kritiske minoritetsejere om fornuften i at flytte til Helsingfors. En beslutning om at flytte hovedkvarteret skal have opbakning fra to tredjedele af aktionærerne.

Ved mødet skulle Casper von Koskull og Rodney Alfvén, Nordeas chef for investorrelationer, have gjort deres bedste for at overbevise kritikerne om, at det er den rigtige beslutning af flytte hovedkvarteret, men ifølge SvD Näringsliva var deltagerne i mødet ikke imponeret over argumenterne.

Kritikken af flytteplanerne handler om flere forhold.

Dels er der utilfredshed med, at Nordeas ledelse egenrådigt tager beslutningen, da aktionærerne skal høres i og Nordeas ledelse ikke egenrådigt kan træffe den beslutning uden af have opbakning fra aktionærerne.

Derudover mener kritikerne, at argumentet om at flytningen giver Nordea store besparelser ikke er tilstrækkeligt dokumenterede, og at de økonomiske beregninger som Nordeas ledelse har fremlagt som begrundelse ikke er tilstrækkelige til at kunne bruges som beslutningsgrundlag.
Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"De smadrede mit ry på forsiden af alle aviserne. Selv mine allerbedste venner ville ikke låne mig penge"

Black Friday sendte Jeff Bezos over 100 mia dollar mærket

Hackere rammer Dansk Supermarked på stor shoppedag

Black Friday: Nets melder om stigning på 40 pct. i forhold til sidste år

Dansk "finanspirat" lagde 500 dollar i Bitcoin i 2011: Har lige købt hus til 22 mio kr

EU-præsident til briterne: Nu er der kun ti dage tilbage

Black Friday har været vild: "Det bliver endnu vildere i aften"

Aktier: Amerikanerne fejrede Black Friday med stigende aktiekurser

Nordea advarer: Batterimangel kan ramme bilkæmpers elektriske sats