Medie: Minoritetsejere kritiserer Nordeas flytteplaner
Foto: Scanpix
Nordea-topboss indkalder minoritetsejere til hemmeligt møde om flytteplaner Nordeas adm. direktør Casper von Koskull holdt tirsdag et hemmeligt møde med en række svenske selskaber, der er aktieminoritetsejere i Nordea.

Nogle af de større minoritetsejere, heriblandt AMF, Swedbank, Robur og svenske pensionsfonde, er kritiske over for Nordeas beslutning om at flytte hovedkvarteret fra Sverige til Finland, skriver SvD Näringsliva.

Ifølge SvD Näringsliva lykkedes det ikke for Casper von Koskull, at overbevise de kritiske minoritetsejere om fornuften i at flytte til Helsingfors. En beslutning om at flytte hovedkvarteret skal have opbakning fra to tredjedele af aktionærerne.

Ved mødet skulle Casper von Koskull og Rodney Alfvén, Nordeas chef for investorrelationer, have gjort deres bedste for at overbevise kritikerne om, at det er den rigtige beslutning af flytte hovedkvarteret, men ifølge SvD Näringsliva var deltagerne i mødet ikke imponeret over argumenterne.

Kritikken af flytteplanerne handler om flere forhold.

Dels er der utilfredshed med, at Nordeas ledelse egenrådigt tager beslutningen, da aktionærerne skal høres i og Nordeas ledelse ikke egenrådigt kan træffe den beslutning uden af have opbakning fra aktionærerne.

Derudover mener kritikerne, at argumentet om at flytningen giver Nordea store besparelser ikke er tilstrækkeligt dokumenterede, og at de økonomiske beregninger som Nordeas ledelse har fremlagt som begrundelse ikke er tilstrækkelige til at kunne bruges som beslutningsgrundlag.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


GE angriber Vestas og Siemens på havvind

Overrasket topchef: 2300 ansatte og ingen HR-afdeling

USA: Rød onsdag efter referat fra Yellens sidste rentemøde

Mærsk-boss: "Jeg ved at markedet ikke er begejstret"

Nu skal de rige kommuners milliarder fordeles: Hovedstaden taber stort

Analytiker: 2018-prognosen er gedigen kanin op af hatten hos Genmab-boss - aktien vil stige

Niels Lunde: A.P. Møller-Mærsk famler sig ind i fremtiden

Regeringen stopper al olie- og gasjagt på land

Mueller har flere anklager mod Trumps tidligere rådgivere