Medie: Minoritetsejere kritiserer Nordeas flytteplaner
Foto: Scanpix
Nordea-topboss indkalder minoritetsejere til hemmeligt møde om flytteplaner Nordeas adm. direktør Casper von Koskull holdt tirsdag et hemmeligt møde med en række svenske selskaber, der er aktieminoritetsejere i Nordea.

Nogle af de større minoritetsejere, heriblandt AMF, Swedbank, Robur og svenske pensionsfonde, er kritiske over for Nordeas beslutning om at flytte hovedkvarteret fra Sverige til Finland, skriver SvD Näringsliva.

Ifølge SvD Näringsliva lykkedes det ikke for Casper von Koskull, at overbevise de kritiske minoritetsejere om fornuften i at flytte til Helsingfors. En beslutning om at flytte hovedkvarteret skal have opbakning fra to tredjedele af aktionærerne.

Ved mødet skulle Casper von Koskull og Rodney Alfvén, Nordeas chef for investorrelationer, have gjort deres bedste for at overbevise kritikerne om, at det er den rigtige beslutning af flytte hovedkvarteret, men ifølge SvD Näringsliva var deltagerne i mødet ikke imponeret over argumenterne.

Kritikken af flytteplanerne handler om flere forhold.

Dels er der utilfredshed med, at Nordeas ledelse egenrådigt tager beslutningen, da aktionærerne skal høres i og Nordeas ledelse ikke egenrådigt kan træffe den beslutning uden af have opbakning fra aktionærerne.

Derudover mener kritikerne, at argumentet om at flytningen giver Nordea store besparelser ikke er tilstrækkeligt dokumenterede, og at de økonomiske beregninger som Nordeas ledelse har fremlagt som begrundelse ikke er tilstrækkelige til at kunne bruges som beslutningsgrundlag.
Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTiming minimerer skat af pension, virksomhed og formue

Sponsoreret af
Ringkjøbing Landbobank

Forsiden lige nu


"Forlagene havde travlt med at spå mig en tidlig død"

Dansk robotdirektør: Vi ønsker ingen ændringer i Tyskland

Løkke til Konservative: Vi har lagt skænderierne bag os

Den bedste af 72 blindsmagte rødvine

Keolis bryder tavsheden: Undskylder for letbanekaos

Kapitalfonden EQT: Jysk flykomet kan børsnoteres

6 bud på fremtidens biler i Frankfurt

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer