Harvey og Irma kan blæse Yellens renteplan i sænk
Først hærgede orkanen Harvey Texas og delstatens olieindustri, og nu er mindst fem millioner mennesker flygtet fra orkanen Irma, hvilket alt sammen betyder færre arbejdsdage og mindre produktion.
Foto: Scanpix
Generelt Af
Orkanenerne Harvey og Irma kan være så ødelæggende for USA's økonomi, at de kan bremse forventede rentestigninger fra USA's centralbankschef Janet Yellen.

Orkanen Irma er fortsat i gang med sin hærgen på Floridas vestkyst og selvom skaderne ikke er fuldt opgjort, så har Goldman Sachs og Bank of America-Merrill Lynch nedjusteret deres vækstforventninger til tredje kvartal med henholdsvis 1 procentpoint og 0,4 procentpoint, hvilket så også skyldes orkanen Harvey, der for 14 dage siden ramte delstaten Texas, skriver CNBC.

"Jeg tror det kan være en undskyldning for USA's centralbank for at holde igen og undlade at hæve renten. Jeg menerj at det vil være en logisk slutning," siger Hugh Young, chefstrateg i Aberdeen Standard Investments.

Ud fra meldinger fra USA's centralbank har det i markedet været forventet, at Janet Yellen ville hæve renten en gang mere i år, efter at renten blev hævet i marts og juni.

Det er dog ikke kun orkaner, der kan påvirke Yellen. Inflationsforventningerne er også for nedadgående og i markedet er der i dag en stigende forventning om at renten først bliver hævet i 2018.
Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tysk valg i sidste time før ventet exitpoll: Det skal du holde øje med

Her er ti skarpe fra kansler Merkel

Tjen penge på alderdom - invester efter en af verdens største megatrends

Mægtig Ferrari får V8-lillebror

Gå i shoguns fodspor i Tokyos hemmelige baghave

Vind på både afkast og valuta - norske aktier ligger lunt

Helt ny Polo sigter efter Audis kunder

Snup en overnatning på hotellet der har huset hemmelige agenter i hobetal

Donald Trump bag truende tweet og bombefly over Nordkoreas kyst