Harvey og Irma kan blæse Yellens renteplan i sænk
Først hærgede orkanen Harvey Texas og delstatens olieindustri, og nu er mindst fem millioner mennesker flygtet fra orkanen Irma, hvilket alt sammen betyder færre arbejdsdage og mindre produktion.
Foto: Scanpix
Generelt Af
Orkanenerne Harvey og Irma kan være så ødelæggende for USA's økonomi, at de kan bremse forventede rentestigninger fra USA's centralbankschef Janet Yellen.

Orkanen Irma er fortsat i gang med sin hærgen på Floridas vestkyst og selvom skaderne ikke er fuldt opgjort, så har Goldman Sachs og Bank of America-Merrill Lynch nedjusteret deres vækstforventninger til tredje kvartal med henholdsvis 1 procentpoint og 0,4 procentpoint, hvilket så også skyldes orkanen Harvey, der for 14 dage siden ramte delstaten Texas, skriver CNBC.

"Jeg tror det kan være en undskyldning for USA's centralbank for at holde igen og undlade at hæve renten. Jeg menerj at det vil være en logisk slutning," siger Hugh Young, chefstrateg i Aberdeen Standard Investments.

Ud fra meldinger fra USA's centralbank har det i markedet været forventet, at Janet Yellen ville hæve renten en gang mere i år, efter at renten blev hævet i marts og juni.

Det er dog ikke kun orkaner, der kan påvirke Yellen. Inflationsforventningerne er også for nedadgående og i markedet er der i dag en stigende forventning om at renten først bliver hævet i 2018.

Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Jens Klarskov efter fratrædelse: "Der sker mange mærkelige ting"

Brian Mikkelsen: Det her er et definitivt farvel til dansk politik

Brian Mikkelsen dropper politik: Bliver ny topchef i Dansk Erhverv

Velhavende familier skyder formue i sneakersfirma: "De vokser over 250 pct. på toplinjen"

Ambu bragede op med uforklaret stigning - få analysen her

Dansk Erhvervs formand: "Brian Mikkelsen er den bedst tænkelige person til jobbet"

DF overvejer at give regeringens drøm om at sælge TV2 dødsstødet: "Vi er stadigvæk kritiske"

JP Morgan: Læger er spændt på Novos diabetespille

Wall Street åbner i grønt efter aktienedtur - få analysen her