Harvey og Irma kan blæse Yellens renteplan i sænk
Først hærgede orkanen Harvey Texas og delstatens olieindustri, og nu er mindst fem millioner mennesker flygtet fra orkanen Irma, hvilket alt sammen betyder færre arbejdsdage og mindre produktion.
Foto: Scanpix
Generelt Af
Orkanenerne Harvey og Irma kan være så ødelæggende for USA's økonomi, at de kan bremse forventede rentestigninger fra USA's centralbankschef Janet Yellen.

Orkanen Irma er fortsat i gang med sin hærgen på Floridas vestkyst og selvom skaderne ikke er fuldt opgjort, så har Goldman Sachs og Bank of America-Merrill Lynch nedjusteret deres vækstforventninger til tredje kvartal med henholdsvis 1 procentpoint og 0,4 procentpoint, hvilket så også skyldes orkanen Harvey, der for 14 dage siden ramte delstaten Texas, skriver CNBC.

"Jeg tror det kan være en undskyldning for USA's centralbank for at holde igen og undlade at hæve renten. Jeg menerj at det vil være en logisk slutning," siger Hugh Young, chefstrateg i Aberdeen Standard Investments.

Ud fra meldinger fra USA's centralbank har det i markedet været forventet, at Janet Yellen ville hæve renten en gang mere i år, efter at renten blev hævet i marts og juni.

Det er dog ikke kun orkaner, der kan påvirke Yellen. Inflationsforventningerne er også for nedadgående og i markedet er der i dag en stigende forventning om at renten først bliver hævet i 2018.


Tag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


DK Company-ejer i chok efter søgsmål: "Jeg troede vi var midt i en forhandling"

Løkke efter topmøde: Ikke bred opbakning til mit synspunkt

Snart kan dine Android-produkter svare dig - på dansk

Løhde til lønmodtagerne: I vil kun tage og ikke give

Aktionærforening om bankkonkurs: "Det er folk, som kan tåle at tabe pengene"

Aktier: William Demant, Genmab og ISS i fokus i grønt marked

Snapchat i stormvejr: Sådan kom 68 tegn til at koste knap 8 mia

Forhandlinger om offentlig overenskomst er nu brudt sammen - strejke truer

Per Hansen efter aktieuge i plus: Roen er tilbage på markedet