Det skriver medierne: PFA overvejer at  forringe kundemodel
PFA's topchef, Allan Polack.
Foto: Scanpix
Generelt Af
Berlingske Business

Oliestrømmen tørrer ind for Mærsk

A.P Møller-Mærsks oliedel tegner til at komme ud af 2017 som et halveret selskab. Ny produktion skal igen løfte selskabet, men det vil først ske fra 2019. (Forside, side 10-11)

Banker beklager og undskylder efter hvidvask

Danske Bank får en del spørgsmål fra myndighederne for tiden om storstilet hvidvask i storbankens estiske afdeling. Samtidig "genbesøger" Danske Bank hele sagen, ifølge chefjurist Flemming Pristed, der var i høring i Folketinget i går. (Side 3)

ATP-boss vil have mere aktivt ejerskab i Danmark

Mere aktivt ejerskab skal til for at øge afkastet til investorerne i danske børsnoterede virksomheder. Det vurderer Christian Hyldahl, der er topchef i Danmarks suverænt største institutionelle investor, ATP. (Side 13)

Jyllands-Posten Erhverv

PFA overvejer at udhule kundefordel

Ledelsen i PFA arbejder i hemmelighed på at ændre på den populære kundekapital-model. Det kan ændre konkurrencesituationen markant. (Forside, side 6-7)

Sprudlende optimisme kan løfte dansk økonomi


Med udsigt til et opsving i eksporten ser både økonomer og dansk erhvervsliv mere positivt på fremtiden, viser målinger. (Side 8-9)

Pensionsselskab bygger stort i jagt på afkast

AP Pension er klar til at investere 500 mio. kr. i en helt ny bydel i centrum af Horsens. Og det er muligvis kun begyndelsen. (Side 10)

Finsk statsminister forsøger at lokke Nordea

Den finske statsminister har snakket med storbanken Nordea om en mulig flytning af bankens hovedsæde til Finland. Også den danske erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har haft snak med Nordea om en mulig flytning til Danmark. Nordeas hovedsæde ligger i Stockholm. (Side 13)

Børsen

Apple spænder ben for Spar Nord-sats

Spar Nords storstilede satsning med appen Subhub, der skulle være Spar Nords svar på Mobilepay, er havnet i voldsomme problemer. Apple har i månedsvis nægtet at godkende den. Direktør for forretningsudvikling i Spar Nord, Ole Madsen, savner en konkret forklaring fra it-giganten, og nu truer Spar Nord Apple med EU-sag. (Forside, side 6-7)

Jysk trykspecialist solgt i stor millionhandel

Efter syv år med kapitalfonden erhvervsinvest som ejer er det jyske industriselskab Tresu nu solgt til den svenske storfond Altor til en pris, som ifølge Børsens oplysninger løber op i et større trecifret millionbeløb. (Side 8)

Tidligere Novo-firma giver Pfizer milliardlussing

Omsætningen styrtdykker hos Ferrosan, der blev købt ud af Novo Nordisk i 1995 og fra 2011 har været en del af Pfizer. Selskabet har tabt mere end 1,3 mia. kr. de seneste fem år. Pfizer vil ikke forklare årsagen til tabene. (Side 12)

Fodefabrik taber fart med Altor og Goldman Sachs som nye ejere


Kapitalfondsejede Hamlet Protein rammes på bundlinjen af russisk stop for import af selskabets foderprodukter. Resultat styrter fra 15 mio. kr. til under 4 mio. kr. (Side 13)

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Afkast på flere hundrede procent? Det har ejerlejligheder leveret siden 1992

Aktier: Prisboom på olie sender Wall Street på weekend med plusser

EU's bileksport til USA kan blive halveret: "Vil blive mødt med lige så stor straf"

Efter to år på børsen: Lauritz.com blandt Nordens værste aktier

Airbus advarer Storbritannien: 14.000 job på vippen

Ugen der kommer: Investorernes kæledægge er sikker havn

Helle Ib: Ingen afstemning så langt øjet

Kronik: Nu forstår jeg bedre Donald Trump

Aktier: Unibrew i kursrekord, mens Mærsk lider