Bo Lidegaard færdig som Politikens chefredaktør - Christian Jensen erstatter
Foto: Scanpix
Generelt Af
Opdateret kl. 11:50 - Efter fem år i førersædet stopper Bo Lidegaard som ansvarshavende chefredaktør på avisen Politiken.

Ny mand i front bliver Christian Jensen, der kommer fra en stilling som ansvarshavende chefredaktør på Information, skriver JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

Bo Lidegaard fortsætter fremover som skribent og anmelder for avisen.

Administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, begrundet valget af den 43-årige Christian Jensen med, at han er en journalistisk leder ud over det sædvanlige.

- Christian Jensen forener en dyb journalistisk faglighed med enestående lederegenskaber. Han mestrer både den undersøgende journalistik, den intelligente analyse og den engagerende formidling – uanset om det er på papir eller digitalt.

- Og igennem årene på Information har Christian vist en uforlignelig evne til at inddrage og aktivere læserne, siger Stig Kirk Ørskov.

Christian Jensen har været chefredaktør på Information siden 2010, hvor han har stået i spidsen for en fornyelse af avisen og en digitalisering. Før det var han i en årrække ansat på Berlingske Tidende. I årene 2007-2010 som medlem af chefredaktionen.

Selv mener Christian Jensen, at hans fremtidige stilling på Politiken er den "vigtigste og mest ærefulde post i danske medier", hvilket også er grund til, at han har takket ja til jobtilbuddet.

- Politiken har en helt særlig position og et enestående potentiale i det danske samfund som kvalitetsmedie og kulturinstitution.

- Jeg ser frem til at være med til at udvikle Politiken med alle de muligheder, den digitale udvikling giver for at nå nye målgrupper med nye journalistiske metoder, siger Christian Jensen i pressemeddelelsen.

Han tiltræder i stillingen 1. august.

/ritzau/

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Landmand tjente halv årsløn på en weekend: Så blev han ejendomsmægler

Sådan spotter du den næste kryptooptur

Aktie-status: Bankerne holder C20 Cap i positivt terræn

Kronik: Sådan genkender du tegnene på ny krise

32.600 ledige job i Danmark : "Glem minusvækst - det er et sludder-tal"

Teknisk analyse: Royal Unibrew er en rigtig interessant aktie

Thulesen Dahl: LA's trusler om ikke at stemme for finansloven er groteske

Danmark på vej mod største overskud overfor udlandet siden 1944

Da lingeri holdt både barmen og manden på plads