Generelt Af
Advokaterne for chefer i en krakket bank har fået alt for få penge for deres arbejde i forbindelse med en stor erstatningssag.

Det har Højesteret slået fast i en kendelse, som underkender en tidligere afgørelse fra Østre Landsret.

Faktisk er de fire beskikkede advokater for ledere i Eik Bank Danmark nærmest blevet underbetalt, mener Højesteret.

Landsretten har nemlig fastsat et aconto-salær, som er reduceret med mere end 80 procent i forhold de timer, som advokaterne Michael Amstrup, Niels Ulrik Heine, Peter Kierkegaard og Jacob Monberg har brugt.

Reduktionen er sket uden nærmere begrundelse, og derfor skal landsretten nu igen tage stilling til størrelsen af salærerne, har Højesteret bestemt.

"Jeg er glad for afgørelsen," siger advokat Peter Kierkegaard til Ritzau.

"Det har været et stort problem for os, at vi ikke har kunnet få løbende betaling for alt det arbejde, vi har haft med sagen," siger han.

Retssagen er anlagt af Finansiel Stabilitet, som er det statslige selskab, der har overtaget en stribe krakkede banker.

Selskabet kræver 250 millioner kroner af de sagsøgte direktører, bestyrelsesmedlemmer og af revisionen. Påstanden er, at Eik Bank blev drevet uansvarligt på en lang række områder.

Retssagen er svulmet op i et enormt omfang og er endnu ikke gået i gang. Den forventes at strække sig over 100 retsmøder. Men sagen føres, selv om der ikke er udsigt til, at de sagsøgte kan betale de mange millioner.

I forbindelse med opgøret om salærets størrelse kritiserer de fire advokater Finansiel Stabilitet for at føre en politisk betonet proces.

Det statslige selskab har nægtet at oplyse, hvor mange timer dets advokater har brugt, men advokaterne mener, at der er tale om mange tusinde timer.

Under alle omstændigheder har Finansiel Stabilitet skabt en kæmpemæssig omsætning i advokatbranchen ved at forberede og føre retssagerne. Til og med 2014 har det statslige selskab betalt advokatregninger på 148 millioner kroner.

Den første dom blev afsagt i oktober, og Finansiel Stabilitet fik kun delvist medhold. Alligevel har direktør Henrik Bjerre-Nielsen fastholdt, at udgifterne til advokater vil blive dækket.

"At føre sagerne har også en værdi i sig selv, fordi det kan bidrage til at skærpe agtpågivenheden hos bankledelser," sagde direktøren i efteråret.

/ritzau/Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Helle Ib: Selskabsskat er trukket ind på regeringens udlignings-bord

Store cigarer og firbenede tidsmaskiner i det vestlige Cuba

Fra Ringsted til Shanghai: Kineserne storkøber danske koteletter, mørbrad og pølser på nettet

De amerikanske aktier slutter ugen som den værste i to år: "Der er adskillige ting i gang lige nu, og ingen af dem er gode"

Sticks'n'sushi vil have os til at drikke mere sake: Børsen tog til prøvesmagning

Donald Trumps straftold har skabt massive aktiefald. Er handelskrigen skudt i gang?

Facebook-aktien er usikker som aldrig før: "Jeg ville absolut ikke købe den i denne shitstorm"

Ekspert: Facebook har fået for meget magt

USA: Wall Street fortsatte i store fald