Generelt Af
Flygtningekrisen er langt fra slut, og Danmark må sammen med de andre europæiske lande indstille sig på at finde fælles løsninger. Der er ingen anden udvej.

Det siger generaldirektøren for Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC), Yves Daccord. Han har under et besøg i København forsøgt at forklare politikerne om flygtningekrisen og de fortsatte konsekvenser af krigen i Syrien.

"Vi tror ikke, der vil komme nogen politisk løsning i Syrien. Beklager. I bedste fald vil der være en fastfrysning af situationen," siger han.

Lige nu lukkes grænserne på den såkaldte Balkan-rute for flygtningene, og Østrig har sat loft over, hvor mange der slipper ind i landet. Det har efterladt Grækenland med mange tusinde flygtninge på grænsen til Makedonien.

"Nøglespørgsmålet er, hvad kan vi gøre for at få otte til ni millioner internt fordrevne til at vælge at blive i Syrien. For man kan ikke tvinge folk til at blive."

Selv om der i sidste uge blev indgået en våbenhvile i Syrien efter pres fra Rusland og USA, så mener han, det er for optimistisk at tro, at det vil begrænse flygtningestrømmen til Tyrkiet og Europa.

"Det mest sandsynlige scenarie lige nu er, at der kommer flere flygtninge og ikke færre," siger han.

Daccord vil ikke kritisere, at Danmark midlertidigt har valgt at indføre grænsekontrol.

"Jeg forstår bestemt ønsket om at genvinde kontrollen over sin grænse. Det giver meget mening også i forhold til landets borgere. Men min besked som en del af ICRC er, at vi er nødt til at bevæge os længere endnu. For vi er også nødt til at finde en løsning på den anden side af i morgen."

"Man kan ikke bare lade Grækenland eller noget andet land påtage sig hele byrden," understreger Røde Kors-chefen.

Yves Daccord mener, at de europæiske politikere bør gøre sig klart, at man ikke kan holde flygtningene ude ved at lukke grænserne. De har mobiltelefoner og er i stand til at finde andre veje.

/ritzau/

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Superkok på stjernedagen: "Det er selvfølgelig en vildt vigtig dag"

Trump raser over FBI-anklager: "De griner deres røv i laser i Moskva"

Før kapitalmarkedsdag: Nu bestiller Mærsk og rivaler dusinvis af nye skibe

Deutsche Bank fyrer i investeringsarm

Michelin-mand: "Det er liv og død, det handler om i dag"

Krypto-overblik: Stifter advarer - "kryptovalutaer kan falde til nær nul"

Valuta: Millionhandel bidrager til at sende bitcoin op efter nedtur

DFDS: Finansdirektør sælger aktier for 17,8 mio

Jeep Wrangler er pludselig blevet det hotteste i USA - det kan give bil-aktie solid gevinst