Boligspekulant i fængsel for at snyde kreditorer
Foto: Scanpix
Generelt Af
Tre og et halvt år kan ejendomsspekulanten Kristian Kongstad Holm nu se frem til at skulle afsone i et dansk fængsel.

Retten i Lyngby fandt ham torsdag skyldig i at have snydt en række kreditorer for millioner af kroner i forbindelse med en konkurs i et af hans selskaber.

 "Han har begået forbrydelser for omkring 17 mio. kr., sagde dommer Ulrik Finn Jørgensen om den dømte, der i modsætning til sagens andre to tiltalte ikke selv var til stede i retten.

Rent faktisk ved anklagemyndigheden ikke, hvor i verden han opholder sig.

Domsmandsretten fandt det blandt andet bevist, at Kristian Kongstad Holm i forbindelse med konkursbegæringen i selskabet Holm Estate 4 ApS, som han selv var direktør for, i 2010 snød sine kreditorer for cirka 12 mio. kr. ved salget af en ejendom.

Sammen med en anden boligspekulant og advokat blev han derimod frifundet for at have snydt kreditorerne for 7,7 mio. kr. i et andet af sagens hovedforhold.

Advokat slap billigt pga. alder

Advokat Per Torsten Edrén, der er tidligere konservativ viceborgmester i Farum Kommune under Peter Brixtofte, slap med en betinget dom på 60 dages fængsel for at have instrueret Kristian Kongstad Holm i at afgive falsk forklaring i fogedretten.

Retten gjorde dommen betinget på grund af hans alder. Advokaten er 70 år.

Han slipper også for at få frataget retten til at virke som advokat.

 Per Edrén var ellers på linje med de to boligspekulanter blandt andet også tiltalt for groft skyldnersvig ved ifølge anklagemyndigheden at have forsøgt at snyde kreditorerne for 7,7 mio. kr. forbindelse med udlejning af en række ejendomme.

De tre mænd var tiltalt for at tilbagedatere lejeaftaler og for at forsøge at forhindre salg af en række ejendomme, hvis indtægter skulle indgå i konkursboet, ved at indføre lave huslejer og huslejefrihed i adskillige måneder.

Ved sagens begyndelse havde anklagemyndigheden opgjort det beløb til 82 mio. kr., men det blev altså under retssagen barberet ned til 7,7 millioner.

Alle tre tiltalte blev frikendt for dette forhold.

Central frifindelse anses ikke som nederlag

Specialanklager Thomas Raaberg-Møller ser det ikke dette som et nederlag for anklagemyndigheden, at der skete frifindelse i et af sagens helt centrale punkter:

"Vi vinder og taber ikke sager."

 "Da vi rejste tiltale, var vi klar over, at det var et vanskeligt forhold på grund af opgørelsen af værdien af ejendommene," siger han til Ritzau.

Den anden boligspekulant, en 42-årig mand, blev idømt en betinget fængselsdom på ni måneders fængsel med en prøvetid på to år for mandatsvig. Derudover skal han aftjene 150 timers samfundstjeneste.

Alle tre mænd har under sagen nægtet sig skyldige. De to tiltalte, der torsdag var til stede i retten, har valgt at overveje, om de vil anke dommene til landsretten.

/ritzau/,

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Storbanker om Genmab: Potentialet intakt trods sløv begyndelse

Dansk højttalertrio først i 20'erne brager ind på Forbes-liste: "Vi er bare tre almindelige fyre"

Elon Musk vil tidoble Teslas værdi: Får ingen løn, hvis han fejler

Aktier: Netflix og Johnson & Johnson tager teten før åbningen i USA

Chefstrateg: Glem finansloven - USA's gældloft er aktiernes største fjende

Darzalex-salg i USA til den svage side sidst på året: Aktien falder

Thomas Bernt: Snigende pessimisme om den globale økonomi

Trump i handelsangreb på Kina: Indfører told på solenergi

Analyse: Budget-boomerang rammer Trump i nakken om to uger