Boligspekulant i fængsel for at snyde kreditorer
Foto: Scanpix
Generelt Af
Tre og et halvt år kan ejendomsspekulanten Kristian Kongstad Holm nu se frem til at skulle afsone i et dansk fængsel.

Retten i Lyngby fandt ham torsdag skyldig i at have snydt en række kreditorer for millioner af kroner i forbindelse med en konkurs i et af hans selskaber.

 "Han har begået forbrydelser for omkring 17 mio. kr., sagde dommer Ulrik Finn Jørgensen om den dømte, der i modsætning til sagens andre to tiltalte ikke selv var til stede i retten.

Rent faktisk ved anklagemyndigheden ikke, hvor i verden han opholder sig.

Domsmandsretten fandt det blandt andet bevist, at Kristian Kongstad Holm i forbindelse med konkursbegæringen i selskabet Holm Estate 4 ApS, som han selv var direktør for, i 2010 snød sine kreditorer for cirka 12 mio. kr. ved salget af en ejendom.

Sammen med en anden boligspekulant og advokat blev han derimod frifundet for at have snydt kreditorerne for 7,7 mio. kr. i et andet af sagens hovedforhold.

Advokat slap billigt pga. alder

Advokat Per Torsten Edrén, der er tidligere konservativ viceborgmester i Farum Kommune under Peter Brixtofte, slap med en betinget dom på 60 dages fængsel for at have instrueret Kristian Kongstad Holm i at afgive falsk forklaring i fogedretten.

Retten gjorde dommen betinget på grund af hans alder. Advokaten er 70 år.

Han slipper også for at få frataget retten til at virke som advokat.

 Per Edrén var ellers på linje med de to boligspekulanter blandt andet også tiltalt for groft skyldnersvig ved ifølge anklagemyndigheden at have forsøgt at snyde kreditorerne for 7,7 mio. kr. forbindelse med udlejning af en række ejendomme.

De tre mænd var tiltalt for at tilbagedatere lejeaftaler og for at forsøge at forhindre salg af en række ejendomme, hvis indtægter skulle indgå i konkursboet, ved at indføre lave huslejer og huslejefrihed i adskillige måneder.

Ved sagens begyndelse havde anklagemyndigheden opgjort det beløb til 82 mio. kr., men det blev altså under retssagen barberet ned til 7,7 millioner.

Alle tre tiltalte blev frikendt for dette forhold.

Central frifindelse anses ikke som nederlag

Specialanklager Thomas Raaberg-Møller ser det ikke dette som et nederlag for anklagemyndigheden, at der skete frifindelse i et af sagens helt centrale punkter:

"Vi vinder og taber ikke sager."

 "Da vi rejste tiltale, var vi klar over, at det var et vanskeligt forhold på grund af opgørelsen af værdien af ejendommene," siger han til Ritzau.

Den anden boligspekulant, en 42-årig mand, blev idømt en betinget fængselsdom på ni måneders fængsel med en prøvetid på to år for mandatsvig. Derudover skal han aftjene 150 timers samfundstjeneste.

Alle tre mænd har under sagen nægtet sig skyldige. De to tiltalte, der torsdag var til stede i retten, har valgt at overveje, om de vil anke dommene til landsretten.

/ritzau/,

Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analyse: René Sindlev har smag for slagsmål

Uro på Maldiverne gør ondt på danske rigmænd

Lilleholt klar med 1,3 mia kr i grøn støtte - vindboss raser

Pensionister med sommerhus undgår skattesmæk - lettere at rejse fra Danmark

Europol: Sådan skal dit firma håndtere cyberangrebet

Claus Meyer taber millioner efter stort USA-sats

Hacker-ekspert: Russiske statshackere ser ud til at stå bag

Ekspert om globalt it-angreb: Hackerne tester hvor forberedt Vesten er

Novo og Genmab pressede C20 ned - renter fortsatte op