Søg
Bliv kunde

Kakaopriserne er steget 40 procent på fire år
Kakaobønner er i høj kurs i modsætning til mange andre råvarer.
Generelt Af
Priserne på kakao er steget markant i de seneste år, og går dermed i den modsatte retning af de fleste andre råvarer på verdensmarkedet.

Udviklingen skyldes stigende velstand i bl.a. Asien, hvor forbrugerne i stigende grad sværger til de søde sager, der indtil for få år siden var forbeholdt de rige i vesten.

Men også udbudssiden har en finger med i spillet, når priserne stiger. Det er ikke let at følge med efterspørgselen i de to førende producentlande Ghana og Elfenbenskysten.

"Kakaobønderne er nødt til at ændre den måde, de driver deres farme på," siger Ms. Amekudzi til The Wall Street Journal.

Hun er i spidsen for virksomheden Mondelez's bæredygtighedsoperation i Ghana. Bæredygtighedsprogrammet har fået tilført 2,7 mia. kr. og varer frem til 2022.

Mondelez står bag produktionen af chokoladeprodukterne Cadbury Dairy Milk og Oreo kiks.

Producenterne af kakao i Ghana og Elfenbenskysten slås bl.a. mod konsekvenserne af global opvarmning, hvor bl.a. skovdækket og nedbørsmængderne ikke er som tidligere. Det samme gælder jordens frugtbarhed.

Kakaobønderne slås bl.a. med afgrøder, der ikke når at modnes.

Der arbejdes hårdt på at få produktionen op, og her bruges bl.a. podning af træer og mere effektiv gødning.

Læs også



Hvad mener du - deltag i debatten

Børsen vil rigtig gerne vide, hvad du mener om denne historie. Bidrag gerne med holdninger, gode ideer og konstruktive indspark. Vi ønsker en god og saglig debat. Du kan læse om vores debatregler her.

Med venlig hilsen
Thomas Bernt Henriksen, debatredaktør

Anbefalet



Mest læste