Rockmuseum om Bowie: Et vigtigt kapitel i rockens historie
Foto: Scanpix
Generelt Af
Lady Gaga, Nirvana, Depeche Mode, Queen, Suede, Blur.

"Mange af dem siger, at de ikke ville have startet deres karriere, hvis det ikke havde været for Bowie," siger Mikkel Falk Møller, der er musikjournalist og kommunikationsmedarbejder på Danmarks Rockmuseum.

Det er derfor en af de allerstørste stjerner, som verden i dag siger farvel til. En stjerne, som vil udgøre et stort og vigtigt kapitel i rockhistorien.

"Han var den allerstørste. Det er et kæmpe chok for alle, for han har virkelig inspireret generationer af musikere gennem de sidste fem årtier," siger Mikkel Falk Møller og sammenligner Bowies stjernestatus med The Beatles og Bob Dylan.

 Det, der var med til at gøre Bowie så betydningsfuld, var blandt andet hans evne til at blande musikstilarter sammen og dermed danne grobund for en helt ny genre.

"Han turde og formåede at hive nogle helt nye elementer ind i musikken, som andre ellers ikke ville have tænkt på, siger Mikkel Falk Møller og nævner punk, glamrock og elektronika som nogle af de genrer," David Bowie har haft stor indflydelse på.

David Bowie har haft en indflydelse på musikken i alle de fem årtier, han har produceret musik, men det er særligt i 1970'erne, at kunstnerens musik betød allermest.

"Hvis man skal pege på en kunstner, som symboliserer 1970'erne, og alt hvad 1970'erne kunne, så er det David Bowie. Hans musik spændte over det hele," siger Mikkel Falk Møller.

Her havde Bowies visuelle udtryk i form af kostumer og videoer også en betydning for modebilledet i 1970'ernes ungdomsgeneration.

David Bowie døde mandag efter 18 måneders kamp mod kræften. Han blev 69 år.

Han nåede at udgive et sidste album, inden han tog afsked. "Blackstar" udkom på hans fødselsdag i fredags.

/ritzau/

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nye grænser for børneopsparing på vej: Sådan bruger du dem bedst

E-sports-turnering et hit for robotindustri: Ansøgere stod i kø

Trump: Demokrater sætter illegale indvandrere over militæret

Den franske kok Paul Bocuse er død

Hotellet hvor Dalai Lama, Sean Connery og Elton John trækker sig tilbage

Kapitaljagten er sat i gang: "Vi skal lande 20 mio. kroner"

Genmab opnår vigtig status

Quiz: Russiagate, atomknapper og løgne - test din viden om Trumps første år

Ugen der kommer: Analytikere spår pres på Nordeas indtægter