PET bliver forgyldt af nyt tilsyn
Foto: Scanpix
Generelt Af
Det nye tilsyn, der skal føre kontrol med personregistreringen i Politiets Efterretningstjeneste (PET), vil få fem mio. kr. årligt.

Men PET selv vil få 11,6 mio. ekstra, fordi det hemmelige politi skal svare på tilsynets spørgsmål. Det er penge, der bevilges oven i de omkring 800 mio. kr. årligt, PET i forvejen får.

Det fremgår af bemærkningerne til den kommende PET-lov, skriver Berlingske Søndag. Fordelingen rejser spørgsmålet om, hvem, der egentlig skal kontrollere hvem, mener Hans Jørgen Bonnichsen, der er tidligere operativ chef i PET.

Chefjurist i tænketanken CEPOS, Jacob Mchangama, advarer:

"Vi risikerer at lave en papirtiger, som selv inden for de begrænsede kompetencer om personoplysninger ikke engang kan udføre sin opgave," siger han til Berlingske Søndag.

Justitsminister Morten Bødskov (S) afviser, at det kan opfattes paradoksalt, at PET skal have flere penge end tilsynet.

"Vi styrker kontrollen med PET markant, og så er det klart, at det øgede tilsyn kræver, at PET kan efterleve de krav, der vil komme fra tilsynet," siger Morten Bødskov til Berlingske Søndag.

I Norge kostede et tilsvarende tilsyn i 2011 10,8 mio. norske kr., mens det tilsvarende svenske tilsyn i 2012 kostede 17,9 mio. svenske kr.

/ritzau/

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ørsted-chef: Uden statsstøtte til havvind snubler vi

Mens du sov: Putin vinder russisk valg med stor margin

Grundfos-udflytning splitter topchef og Niels Due Jensen

Putin i takketale: Vælgerne anerkender Ruslands resultater

Det holder aktieschefen øje med mandag

Velforberedt Putin overraskede dansk direktør ved besøg

Jaguar XJ fejrer 50 år med stil

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Spansk smæk for skillingen